Se byen fra vandet

15 jan

bassin-de-la-villette-rotonde-ledoux-bateau-marin-d-eau-douce-1080x430

Det er uden for sæson, men derfor vil jeg alligevel nævne dette sted, til dem som måske planlægger en forårstur til Paris. Dette er nemlig en fantastisk anderledes oplevelse.

Har man været i Paris har man muligvis hørt om Canal Saint-Martin. Et yndet udflugtsmål for mange unge, som især hænger ud her om eftermiddagen og nyder solens sidste stråler og kold rosé ved kanalens bred. Det er rigtig hyggeligt, men også efterhånden en meget crowded oplevelse.

Vil man prøve noget andet, uden alle turisterne, så skal man tage lidt længere nord på til Bassin de la Villette. Her ligger Marin d’Eau Douce hvor man kan leje sin egen lille båd, og så ellers sejle rundt på kanalen og nyde livet.

Jeg prøvede det med to veninder hvor vi lejede en båd i to timer for 70€. Vi havde picnic med og spiste i den lille båd mens efterårssolen gik ned.

Bådene er minimotorbåde, og eftersom jeg aldrig i mit liv havde styrret en båd, så var jeg lidt nervøs for hvor let eller svært det ville være. Men det var overraskende let. Og båden sejlede bestemt ikke i noget overvældende tempo. Meget fint og roligt hele vejen.

Man kan leje både med plads til op til 11 personer. Man lejer dem på timebasis, og får en grundig instruktion og et kort over kanalen inden man bliver sendt afsted fra kajen.

Det er også en genial oplevelse for børn, som naturligvis bliver udstyret med redningsveste inden afgang.

Man kan bare møde op og leje en båd. Men på en lun forårsdag eller en varm sommeraften, kan det nok anbefales at ringe i forvejen og reservere en båd, eller via ders hjemmeside.

Marin d’Eau Douce åbner den 1. marts og helt til den 15. november. Åbent 10-21.

Marin d’Eau Douce, 37 Quai de la Seine, 75019

Metro: Stalingrad

marin-d-eau-douce

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: