Når mode bliver kunst

25 nov

7d272c50c94d9005473f461323eac98f

Da Paris for mange besøgende er lig med mode, har byen natuligvis også sin del af museer, der fokusere udelukkende på mode og design i alle afskygninger.

Mit yndlings modemuseum er Palais Galliera, som ligger i det 16. arr lige over for Palais du Tokyo og Musée d’Art Moderne. Det har fornyligt gennemgået en årelang renovering, og står nu i al sin glas, som en passende skal for alverdens smukkeste klæder, og har vist soloudstillinger med bl.a. Jeanne Lanvin og Azzedine Alaia. Begge to nogle af de mest fantastiske modeudstillinger jeg nogensinde har set!

Palais Galliera formår nemlig at formidle mode. Ikke nødvendigvis i mange og lange beskrivende tekster og film, men ved simpelthen at udvælge cremen af cremen, og kun vise det alle smukkeste, særlige og unikke. Museet har selv et kæmpe arkiv, men er også utrolig dygtige til at låne sig frem til det de mangler. Derud over er de usædvanlig gode til at vise tøjet på en ny og spændende måde, og sammensætte udstillingerne på en måde så selv folk uden nogen særlig interesse for mode bliver væltet bag over.

Jeg synes de er gode til at variere deres ca. to-tre årlige udstillinger mellem store kendte blockbuster navne, og så mere ukendte og anderledes take på mode. Men selvom man måske ikke lige kender navnet på den udstillede, så synes jeg stadig man skal tage forbi. Jeg er sikker på at man vil blive positivt overrasket og få sig en stor oplevelse.

Palais Galliera, 10 Avenue Pierre 1er de Serbie, Rue de Galliera, 75016

Metro: Alma – Marceau

pantoine

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: