Hop på det blå tog

29 okt

le-train-bleu

Lige så fuld af skønne steder Paris er, lige så mange turistfælder kan byen også præstere. Min personlige tommelfingerregel for gode måltider er; undgå restauranter hvor der er billeder af maden, hvor menuen fåes på ti forskellige sprog, og i det hele taget de store åbne gader, hvor turisterne suges til.

Le Train Bleu var et af de steder, jeg havde hørt man skulle holde sig fra. Dyrt og dårligt. Men alligevel kunne jeg ikke undgå at blive draget af alt det guld der eftersigende skulle omgive denne togstationsrestaurant. Så fælde eller ej, drog jeg og mine forældre mod Gare de Lyon, for at afprøve stedet.

Jeg vil tro, at dem jeg har hørt sige at dette sted skulle være en turistfælde, må have haft en dårlig dag. For dette var et fantastisk sted. Guldet skinnede, lysekronerne glimtede og malerierne i loftet gjorde horisonterne uendelige, og på toiletterne kunne man høre togstationens højtalere kalde, at toget til Marseille ville gå til tiden.

Stedet som er fredet giver en følelsen af, at træde ind i en kulisse fra en svunden tid, hvilket heller ikke er helt galt da restauranten blev grundlagt i 1901, bygget til verdensudstillingen i Paris. Tidens mest prominente kunstnere var med til at dekorere lokalerne, som i 2014 blev totalrenoveret, så restauranten i dag fremstår i al sin glans som for over 100 år siden.

Menuen er ærkefransk, med kendte klassikere som fois gras, beuf tartar, steak frites og diverse kendte desserter. Og desuden et imponerende udvalg af oste, serveret på et kæmpe marmorfad, hvorfra man selv vælge hvilke oste, hvor store stykker, og hvor mange man ønsker.

Servicen var i top, og da jeg måtte sende min bøf tilbage til køkkenet da den var lidt for rød til min smag, fik jeg i mellemtiden  en ny ret, så jeg kunne spise videre sammen med resten af selskabet. Det har jeg alligevel aldrig oplevet før!

Dette er ikke et hipt eller trendy sted, men et sted hvor man mærker historiens vingesus, og får utrolig god mad, og jeg vil ihvertfald slette Le Train Bleu fra min mentale liste over turistfælder.

Le Train Bleu, Gare de Lyon, 1. etage, Place Louis Armand, 75012

Metro: Gare de Lyon

12011375_1084946558184257_6449133278730799390_n

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: