En rejse i tid og sted

30 okt

manege_chevaux_vue_ensemble_BD

I den østlige del af Paris, ved byens gamle vinlager ligger et besynderligt sted; Musée des Arts Forains. Det var ved en tilfældighed, at jeg så billeder fra dette sted, og straks var jeg solgt. Museet er åbent året rundt, men kun via guidede ture, som man skal bestille billet til, og selvom guiden taler fransk, så vil man ikke kunne undgå at få en stor oplevelse ud af det. Dette sted er nemlig fyldt med kulisser, karruseller, figurer og forlystelser.

Dette museum, som ligger i gamle vinhaller, er intet mindre end magisk, og som intet andet jeg har oplevet før. Jean-Paul Favand er grundlæggeren, som hele sit liv har samlet på klenodier fra Belle Epoque perioden, og kunne i 1996 slå dørerne op for sin samling, her i blandt 14 forlystelser, hvor af mange kan prøves! Ja man kan simpelthen køre i over 100 år gamle karruseller.

Som sagt foregår turen på fransk, men jeg synes ikke man må lade sig skræmme væk af det. Men kan ved indgangen få udleveret en lille guide oversat til engelsk, og så er det ellers bare at suge al historien til sig, og tage med på en tur der går fra Venedig, over spejlkabinetter, til Folies Bergere og Moulin Rouge og ender i bedste Midnight in Paris stil.

Turen tager cirka to timer, og man skal bestille billetter hjemmefra via deres hjemmeside. Prisen er ikke den billigste, men jeg vil bestemt mene at det er alle pengene værd! Og jeg synes også dette vil være et fantastisk sted at tage hen, hvis man er i Paris med børn.

Mussée des Arts Foains, 53 Avenue des Terroirs de France, 75012

Metro: Cour Saint-Émilion

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: