Det ukendte stormagasin

14 apr

4521170978_4c4048f1c7_b

Nu vi er ved glemte stormagasiner, så må jeg vel også nævne en af Paris’ bedst bevarede hemmeligheder. Franck et Fils startede som en sybutik helt tilbage i 1897 med alsaceren Emma Franck bag disken. Hun var kun 18 år da hun besluttede at åbne sin butik, som dengang hed Les Galeries Parisienne, hvor elegante pariserinder kunne købe smukke stoffer, bånd og blonder. Hun fik hurtigt stablet et atelier på benene, som lavede hatte og senere også tøj og tilbehør. Butikken blev en omgående succes.

Efter Første Verdenskrig tiltrådte hendes søn Georges, og butikken fik derfor navnet Franck et Fils (Franck og søn).

At kalde Franck et Fils et stormagasin er måske at stramme den lidt. Stedet har nemlig bevist valgt at ligge i et byhus, så det er ikke særlig stort. Til gengæld forhandler de nogle af de mest eksklusive modehuse i verden som fx. Balenciaga, Carven, Celine, Isabel Marant og La Perla. Desuden har jeg fundet rigtig sjove og mærkelig dimse dutter og spøjst julepynt i december, samt alverdens genstande du ikke vidste du manglede.

Frack et Fils er der ud over kendt for deres smukke indretning og fine vinduesdekorationer.

De gange jeg har været her, har der været overskueligt med mennesker, og det er især lokale parisere der shopper her, simpelthen fordi turisterne ikke kender til stedets eksistens.

Franck et Fils ligger i det eksklusive Passy kvarter, som er et sted jeg opdagede for nogle år siden. Her er utrolig få turister, men rigtig mange lækre butikker. Stemningen er meget lokal, og man får lidt Marais feeling, dog minus turisthorderne. Og det er da bestemt metroturen værd.

Franck et Fils, 80 Rue de Passy, 75016

Metro: La Muette

410969_368442359866150_255667077_o

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: