Det glemte stormagasin

7 apr

AndreePutmanLe-BonMarchesmall

Galeries Lafayette og Printemps er begge vidunderlige stormagasiner, og de står også højt på listen over steder jeg altid gerne vil forbi når jeg er i Paris, men hvis jeg virkelig skal bruge tid i et stormagasin, og gerne vil undgå de tusindvis af turister, så tager jeg til venstre bred og besøger Le Bon Marché, som på en måde er lidt glemt og står lidt i skyggen af mastodonterne bag ved Operaen.

Som verdens første stormagasin er der noget helt særligt over netop dette sted. Bygningen er fra 1838, og i 1852 valgte Aristide Boucicaut, som var søn af en hattemager, sammen med sine kone Marguerite at åbne en butik som solgte et stort udvalg af forskellige varer, så man kunne få alt hvad hjerte kunne begære under ét tag, og ikke var nødt til at gå fra butik til butik. Det var starten på en hel ny shoppekultur, som Paris i dag er så kendt for med sine mange stormagasiner.

I dag er Le Bon Marché ejet af LVMH, som købte det historiske hus i 1984. De besluttede sig for at Le Bon Marché endnu engang skulle være det mest eksklusive stormagasin i Paris. Og med et utroligt udvalg af luksusvarer må man sige at missonen er lykkes. Her kan man bl.a. shoppe Chanel, Dior, Celine, Victoria Beckham, Alaïa, Marni, Alexander McQueen, Nina Ricci, Saint Laurent, Louis Vuitton, Balenciaga, Maison Michel, Bottega Veneta, Tom Ford og meget meget mere, herunder diverse diamanter, parfumer, læbestifte og duftlys for bare at nævne et smule.

Det jeg så godt kan lide ved Le Bon Marché er, at jeg virkelig føler at jeg får en eksklusiv shoppeoplevelse. Paris vrimler jo med utrolige butikker, så det er ikke svært at finde steder at bruge sine penge, men hos Le Bon Marché får man en følelse af at træde ind i et gammelt hus fra Paris’ guldalder, med gamle rulletrapper, fine messinggelændere og en opdeling af butikker som gør at man kan overskue tingene og giver ren salonstemning. Her er en fin hatteafdeling med hatteæsker og spejle, et sted hvor handsker og silketørklæder ligger sirligt i glasskuffer, parfume og kosmetikafdeling under det smukke glasloft, og en skoafdeling som vil få de fleste piger til at dåne. Le Bon Marché har både herre og dameafdelinger.

Desuden har de en smuk afdeling med bøger, papir, kort og notesbøger, en overdådig børnetøjs- og legetøjsafdeling, og flere skønne steder at indtage sin eftermiddagskaffe og kage. Og så har de en madafdelingen af en anden verden, men det er et helt kapitel for sig…!

Og det bedste af det hele, her er næsten ingen mennesker (taget Galeries Lafayette i betragtning). Der er luft, ro og fred til at ose. Og det er for mig næsten det mest eksklusive ved dette sted.

Le Bon Marché, 24 Rue de Sèvres, 75007

Metro: Sèvres-Babylone

8631

Advertisement

En kommentar til “Det glemte stormagasin”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mit Paris - 1. marts 2016

    […] har skrevet om Bon Marché her, da det er et af mine favoritsteder at gå hen når jeg vil lade mig inspirere (læs: windowshoppe, […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: