Paris’ nye flagskib

17 jan

Billede 3

Åbningen af nye museer hører til sjældenhederne. Ikke desto mindre er det sket for meget nyligt i Paris. Fondation Louis Vuitton åbnede nemlig i oktober 2014. Et helt nyt og stort museum er blevet tilføjet Paris’ museumsportefølje.

Det er den verdensberømte amerikanske stjernearkitekt Frank Gehry der står bag det enorme sted ved Bois de Boulogne i den vestlige del af byen. Og det er efter min mening intet mindre et mesterværk, og et klart must see i Paris.

De første idéer til stedet begyndte i 2001, men det var først efter en tur i den franske bureaukratimølle at byggeriet kunne begynde i 2008. At det siden skulle tage seks år før det stod færdigt er ikke mærkeligt. Det 7.000 m2 store hus er en konstruktion uden lige, med 13.500 m2 glassegl, der svøber sig omkring bygningen, og gør det til det store isbjerg som Frank Gehry havde i tankerne da han tegnede stedet. For mig lignede det en blanding af isbjerge, et kæmpe skib, en ark, hvaler og et luftskib. Det var meget bjergtagende.

11 gallerier er udgangspunktet for museet, der også indeholder koncertsal, et vandfald, flere terrasser, restaurant og butik.

Navnet Louis Vuitton kunne antyde at det ville være et museum dedikeret til mode. Men der vil man nok i første omgang blive skuffet. Kun et stort LV på facaden ved indgangen og nogle af de ikoniske kufferter i butikken indikere hvilket firma der står bag. Ellers er det hele totalt renset for logoer. Det mest modeagtige der pt. har været var fremvisningen af Louis Vuittons spring/summer kollektion for 2015, og en Louis Vuitton taske i butikken formet som huset, der kan erhverves for den nette sum af 3000€…!

Fondation Louis Vuitton blev grundlagt i 2006 på initiativ af  Bernard Arnault, der er CEO for LVMH koncernen. Målet var at støtte og promovere moderne kunst og idéer for et bredt fransk og internationalt publikum. Og nu har tanken så fået et hus at blomstre i. Indtil videre kan man se værker og installationer af bl.a. Olafur Eliasson, Jeff Koons, Jean-Michel Basquiat og mange andre. Ud over en fast samlig, bl.a. med masser af Frank Gehrys modeller, vil der være skiftende udstillinger, koncerter, foredrag og andre events.

Om der er noget på programmet på det tidspunkt man er i Paris synes jeg ikke er så vigtigt. Dette er et hus der i sig selv er en tur værd. Billetter kan købes på nettet, og vil nok være at anbefale når der er store udstillinger.

Fra metroen er der ca. 10-12 minutters gang. Der er skilte hele vejen.

Fondation Louis Vuitton: 8 Avenue du Mahatma Gandhi, 75116

Metro: Les Sablons

image

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: