Stofmekka

13 jan

dsc06936

Det kan altid betale sig at tage til Paris. Det kan man ikke få mange diskussioner med mig om. Men skal man tilfældigvis købe stof, bånd, tråd eller andet i den dur, så kan det især betale sig at tage til Paris. Bogstavelig talt. For et par år siden sparede jeg flybilletten ved at tage til Paris for at købe noget særligt fjerbelagt bånd, frem for at købe det i København. Sååå….

Skal man have stof, og vil man gerne have et stort udvalg at vælge fra, så tag til Montmartre. Tag metroen til Anvers, og gå op ad den frygteligt turistede gade Rue de Steinkerque. Når du så er kommet igennem de fristende tilbud på daggamle hotdogs og diverse postkort og berethatte, så drej da til højre ad Place Saint-Pierre, og du vil nu befinde dig i et stofmekka af en anden verden. Og når jeg siger en anden verden, så er det nærmest bogstavlig, eftersom man hurtigt kan få forvildet sig ind i butikker ala Aladdins hule, hvor man tænker at Sheherazade og Alibaba vil springe frem hvert øjeblik det skal være, og sælge dig ti meter guldbroderet saristof.

Her er utrolig mange butikker, så man skal have fyldt depoterne op inden, så man ikke går totalt sukkerkold og falder omkuld i en bunke tweed.

Mange af stederne har de såkaldte coupons. Det betyder at stoffet er klippet på forhånd. Det kan have både sine fordele og ulemper. Fordelen er, at man kan få fx. fem meter silke for utrolig billige penge, men ulempen kan så også være, at der kun er de fem meter.

En af mine foretrukne couponbutikker er Sacré Coupons i Rue d’Orsel. Her har jeg fundet både YSL og Chloé stof til meget fordelagtige priser. Her er både coupons og ruller med stof, der kan købes efter valgte mål.

Mange af butikkerne vælger at specialisere sig. Og det er bl.a. det som gør dette sted så fedt, fordi man kan finde alt. Der er butikker med knapper, spænder, bælter og hanke. Nogle gør det i fjer, frynser og bånd, andre i nål, tråd og lynlåse. Andre er fulde af skind og læderrester og imiteret kroko. Og så er der hele gader fulde af butikker med møbelstof.

Gør dig det klart inden hvad du går efter, for ellers kan det være uoverskueligt. Men jeg tager også nogle gange der op for at blive inspireret, eller for at finde sødt stof til fx. puder, duge eller bånd til julegaverne.

Stofbutikker, fra Rue Charles Nodier og østpå, 75018

Metro: Anvers

image

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: