Te under blomsterloftet

8 nov

lily-of-the-vally-paris-1024x1024 Men de utrolig mange kaffebarer, som de sidste par år er poppet op som paddehatte, har Paris’ teelskere haft det svært. Det er ikke moderne at drikke te. Dette sted gør da heller ikke det mindste ud af at være moderne, og det er måske derfor det fungere så godt, og er så utrolig hyggeligt. På sin egen, lidt kitchede måde, formår Lily of the Valley i Marais at gøre en kop te til en utrolig dejlig oplevelse.

Ejerne Pauline og Sara sagde i sin tid begge ders job op, for at følge deres drøm om et lille tesalon i Paris. Og drømmen er i den grad gået i opfyldelse. Her guider Pauline gerne for at finde frem til lige netop den te man skulle lyste. Hvad enten det er en Darjeeling first flush, eller en af de mere specille udgaver af økologiske franske teer, fx. grøn te med mandel eller måske amaretto. Og når man så sidder der i den lille charmerende tesalon, så skal man gøre sig selv den tjeneste at bestille et af stedets utrolig lækre stykker sandkage som Sara bager. Ja i Paris går kagerne jo mest ud på at være så overdådige som muligt, men her er konceptet mere less is more, og på den hjemmelavede mormoragtige måde går den rent hjem. En stykke cirtonkage og en kop te, så kan de kolde vintre bare komme an.

Det er et ret lille sted, så man skal holde øjnene åbne, men hvis man træder ind i et lokale hvor hele loftet er dækket til med blomster, så er man det rigtige sted. Det er lidt som en hemmelig have. Det giver en meget poetisk stemning, og hele oplevelsen går ligesom op i en højere enhed.

Lily of the Valley, 12 Rue Dupetit Thouars, 75003

Metro: Temple photo-73

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: