Fred og ro i et turistmylder

1 jun

Billede

Jeg er hverken kristen eller katolik, men alligevel synes jeg der er noget spændende og dejlig roligt ved at gå ind i en kirke. Når jeg siger roligt, så udelukker det naturligvis Notre Dame, som er et turistepicenter af de helt store.

En kirke som ligger midt i et andet turistepicenter, men som alligevel tilsyneladende holder sig fredelig er Église Saint-Eustache. Med Les Halles og Rue Montorgueil som naboer, så er det et ret larmende og menneskefyldt sted denne kæmpe kirke ligger. Men træder man så ind i det kølige store kirkerum, så er det som om at al larm forstummer, og man hører kun en sagte hvisken hist og her.

Bygget mellem 1532 og 1632 er kirken i dag et af de fineste eksempler på gotisk arkitektur, og bliver af flere beskrevet som et mesterværk inde for sin genre. Og den har da også en vis kendisfaktor over sig, da Mozart valgte netop denne kirke til begravelsen af sin mor, og både Richelieu og Moliere er døbt her. Og Moliere blev siden hen også gift i denne kirke. Ud over det er kirken også rigt udsmykket af den verdensberømte flamske maler Rubens.

Orgelet her er med sine over 8000 piber eftersigende det største i Frankrig.

Det er en stor og smuk kirke, som over længere tid har været under renovering både inde og ude, og fremstår i dag utrolig flot, om end nogle af de indre kapeller stadig trænger til en kærlig hånd.

Église Saint-Eustache: Paroisse Saint-Eustache, 2 Impasse Saint-Eustache, 75001 

Metro: Les Halles

 

Billede

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: