50000 bøger

25 apr

Billede

Der er nok mange som deler interessen for, at tage en tur i boghandlere når man er ude i alverdens storbyer. Og mange af dem i Paris er bestemt nogle besøg værd.

En af mine yndlings ligger på Rue de Rivoli. Jeg opdagede den lettere tilfældigt, fordi den ligger dør om dør med Angelina, hvor jeg var inde for at nyde en kage eller to, og når man så vralter mæt og glad ud på Rue de Rivoli, så kan man ikke undgå at se den.

Labrairie Galignani er lige sådan et sted man drømmer om. Mange mener, at det er den mest elegante boghandel i Paris. Fuldstændig proppet med bøger i smukke gamle reoler, hvor man skal kravler op ad stiger for at nå de øverstliggende værker.

Igennem mere end seks generationer har Galignani haft butikken, som har ligget i Paris siden 1801, og siden 1856 på Rue de Rivoli. Det var den første boghandel med engelsksprogede bøger i Europa uden for England, og fører i dag et hav af bøger oversat til engelsk. Der er dog også franske bøger at finde her, hvis man mere er til det. Her er efter sigende mere end 50000 forskellige bøger, og mange af dem vil højst sandsynligt aldrig blive solgt. Men det er heller ikke så vigtigt for dette sted. Her går man lige så meget op i æstetikken omkring smukke bøger, indbydende forsider, og billeder der tager pusten fra en. Her ligger kæmpe smukke mursten af bøger om alt fra Cartier og Chanel, velourindbundne kogebøger for marajaer, coffeetablebooks om afrikanske stammer og sydhavsøgrupper, enorme atlaser, utrolige kunstbøger, politiske biografier, og værker af alle de store forfattere lige fra Hemingway, Charlotte Brontë, Tolstoj, Simone de Beauvoir, Virginia Woolf og alle de andre. Især mode- smykke- og kunstinteresserede bør slå et smut forbi. Man kan finde alt. 

Personalet er hjælpsomme og kendt for at kunne imødekomme selv de mærkeligste forespørgsler af litterær karakter.

Ud over en utrolig butik fuld af alverdens ord, er stedet også kendt for deres smukke vinduesdekorationer, som skifter cirka hver anden uge.

Tag herhen og os. Man må kigge lige så meget man vil i bøgerne, og så længe man ikke taler i mobiltelefon her inde, så kan man blive lige så længe man vil. Jeg nyder ihvertfald og være her og glo i de der kolossale bøger, som vejer 10 kg, har mere end 1000 sider, og koster en måneds husleje.

Det er desuden et super sted at købe en gave med hjem, da de pakker meget smukt ind. Man kan også sagtens finde bøger til helt almindelige priser.

Librairie Galignani, 224 Rue de Rivoli, 75001

Metro: Tuileries

Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: