Kunst i Grand Palais

12 maj

Billede

Grand Palais er med sit utrolig glastag af en konstruktion, et fantastisk sted. Det blev bygget i anledningen af verdensudstillingen i 1900, hvor også Petit Palais og Pont Alexandre III blev opført. Den store art nouveau jernkonstruktion er legendarisk og er blevet et af Paris’ fineste varetegn. Under 1. Verdenskrig blev den store hal brugt til militærhospital, hvor lokale kunstnere som ikke var blevet indkaldt til krig, dekorerede hospitalsstuerne. Under 2. Verdenskrig blev der afholdt to naziudstillinger i den store sal, med masser af propagandekunst.

Bygget til at afholde udstillinger holder Grand Palais i dag stadig kunstfanen højt, og har afholdt udstillinger med nogle af tidens største kunstnere. Mange af deres udstillinger er dog i de tilstødende sale, så det er ikke altid man kan komme ind under glastaget i Grand Palais.

Dog har Grand Palais siden 2007 afholdt en årlig udstilling kaldet Monumenta, hvor de beder en nutidig international kunstner om, at lave en installation til netop den store sal.

Monumenta er, efter min mening, et fantastisk koncept. Hele den smukke sal bliver udnyttet til at lave et kæmpe værk, som kun kan laves netop her, da det kræver en vis størrelse at fx bygge en hel by eller lave et kæmpe organ af en slags som bristiske Anish Kapoor gjorde det i 2011.

Udstillingen er der cirka en måneds tid, og så er den væk for altid, da den er lavet til stedet her. For tiden (maj 2014) er det den russiske duo Ilya og Emilia Kabakov som har fået æren af at fylde Grand Palais.

Grand Palais,  Avenue du Général Eisenhower, 75008

Metro: Champs-Élysées – Celmenceau

Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: