Ta’ en tur i biffen

23 apr

hlJfg-ijR-YeQpsL-c_3POkq6nn2bD7oTELpiveOC6c

At tage i biografen i udlandet lyder måske som noget man kun gør, hvis man ikke har andet at tage sig til. Men jeg synes nu det kan være hyggeligt. Det kan dog på en måde også virke som en uoverskuelig ting. Hvad nu hvis der kun er franske film? Hvis billetdamen ikke kan forklare noget på engelsk? Hvis alle film er synkroniserede? Man kan være nervøs for flere ting, men heldigvis lever vi i en så digitaliseret verden, at man slet ikke behøver tale med en fransktalende billetsælger, men istedet en maskine, hvor man uden de store problemer kan finde frem til en biografbillet eller to.

Under Les Halles ligger mange mærkelige butikker, men der ligger også en ret stor biograf. I det vestlige hjørne kan man faktisk nærmest gå direkte fra rulletrappen, og ind i de bløde sæder.

Sidst jeg var her så jeg den amerikanske rumfilm Gravity, og hvis man bare kan leve med de franske undertekster, så vil man slet ikke opdage at man sidder i en fransk biograf.

Der er mange biografer rundt om i Paris. Der er flere på Champs-Élysées, og også en del på Boulevard Saint Michel.

I franske biografer skal man dog lige være opmærksom på, at der er frit valg af sæder, og dem som kommer først ind i salen får de bedste pladser. Man sætter sig altså bare hvor man har lyst. Ud over det kan man for det meste godt gå ud fra at de engelsksprogede film ikke er synkroniserede. Hvis det er en fransk version bliver det oplyst. Men man skal nok ikke regne med man kan tage små børn med, da filmene, ligesom i Danmark, vil være synkroniserede hvis det er børnefilm.

Jeg synes ihvertfald, at en tur i biffen i Paris kan være ret så hyggeligt, og man føler sig nærmest helt lokal med de lokale. Og så er det jo en god anledning til at spise en masse popcorn og drikke en masse cola.

UGC Ciné-Cité les Halles, Forum des Halles, niveau – 3, place de la Rotonde, 75001

Metro: Les Halles

Identification du candidat

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: