Fantastiske udstillinger

20 mar

Billede

Det er altid dejligt at rejse bare for ferien og afslapningens skyld. Men jeg rejser nu oftest med et formål. Og når jeg tager til Paris, er det ofte fordi der er endnu en fantastisk udstilling at se. Paris er jo pakket med fantastiske museer, som er en rejse værd i sig selv. Både hvis man ikke har været der, eller for at opleve dem igen. Men da Paris er så stor en kultur og- kunstby, så er der næsten altid en eller anden spektakulær udstilling at se. Om det så er på kæmpe Louvre, eller på lille Jeu de Paume.

Hvis man har læst noget af min blog her, vil man nok have opdaget, at jeg er ret så interesseret i mode og design, og hvad der rør sig i den verden. Derfor tjekker jeg altid op på hvilke modeudstillinger der er i Paris. Men selvom om man er modeinteresseret eller ej, så burde man slå et smut forbi Musée des Arts Décoratifs. Det ligger i en selvstændig fløj af Louvre med indgang fra Rue de Rivoli. Man kan nok godt sige, at det svare til Design Museum Danmark, eller Kunstindustrimuseet som det hed i gamle dage. Museet blev renoveret fra 1996-2006, så det fremstår utrolig smukt.

Her er der løbende nogle utrolig spændende udstillinger om alverdens forskellige modeskabere. De er altid smukt sammensat og med god information, hvis man ikke lige ved hvem fx. designeren Elsa Schiaparelli er. De har nogle rigtig gode arkiver at trække på, så man kan se originale rober lige fra hundrede af år gamle kimonoer, til 1800-tals aftenkjoler, til Diors berømte New Look fra 1947. Jeg har her set nogle af de bedste modeudstilling om bl.a. Balenciaga, Marc Jacobs og Louis Vuitton og Jean Paul Gaultier. Samt udstillinger der går i dybden om fx. undertøj, eller mode op gennem 80’erne og 90’erne.

Ud over de skiftende udstillinger har de en imponerende samling af smykker fra bl.a. Cartier og Tiffanys. Samt utrolig smukke og kunstfærdige møbler, gobeliner, kunstgenstande, malerier og meget meget andet.

Det er dog ikke kun mode der vises her. For nogle måneder siden var der en udstilling med elefanten Babar, og en udstilling om trompe l’oeil. Fortiden (marts 2014) viser de en fantastisk udstilling om den belgiske designer Dries van Noten, en udstilling om tapet, noget om legetøj der er inspireret af cirkus, udpluk fra deres kinesiske samling, fransk typografi og en udstilling der går i dybden om teknikken bag lak fra 1700-tallet. Så der er altid noget at se.

Desuden er her en virkelig stor og lækker butik med masser af bøger om mode, design, møbler og kunsthåndværk. Her kan man også købe fine smykker, postkort, legetøj, og endda ting fra danske Hay. Butikken kan man også komme ind i fra Rue de Rivoli uden man behøver besøge museet. Ud over butikken er der også en lækker restaurant tilknyttet, hvor man på en solrig dag kan sidde ude og nyde udsigten til Louvre.

Er man under 25 år og europæisk statsborger får man gratis adgang. Så husk noget id.

Musée Des Arts Décoratifs, 107 Rue de Rivoli, 75001

Metro: Palais Royal – Musée du Louvre

Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: