En japaner i Paris

19 mar

Billede

Når man går rundt i Paris’ gader skal man være godt blind for ikke at se, at Pariserne er nogle er verdens mest velklædte. De kan bare noget med det der effortless chic. Når man så går rundt og kigger på butikkerne i Paris, kan man godt føle det svært at gøre dem kunsten efter, selvom Paris er et designertøjscentrum af de helt store; Lanvin, Dior, Balenciaga, Chanel. At klæde sig lækkert er ingen kunst, hvis man altså har kassen.

De store high street kæder er nu gode steder, at ty til for at få næste sæsons it-looks. Det er måske bare ikke så super eksotisk, at gå i svenske H&M eller spanske Zara når man nu er i Paris. Og her kommer jeg nok til at modsige mig selv lidt. For man bør tage et smut forbi japanske Uniqlo.

Uniqlo er ikke trendbaseret, men begår sig mere i et solidt univers af basisvarer. Og her har de virkelig en force. Sorte silkeskjorter, gode nederdele, klassiske trenchcoats, basis bomuldstrøjer, og lækre cashmere sweatere. Alt sammen til virkelig overkommelige priser.

Uniqlo er på mange måder en velbevaret hemmlighed for det europæiske marked. I Japan og Asien i det hele taget er Uniqlo kæmpe stort. De satser også stort på det amerikanske marked og har planer om mere end 200 butikker. I Europa er de at finde i Frankrig og England, og i løbet af 2014 åbner den første tyske butik i Berlin.

En af deres største salgssucceser er deres dunfrakker og jakker. De er utrolig lette og meget komfortable. Hver sæson kommer der nye modeller og nye farver, og koster kun fra 69 €, som svare til ca. 500 danske kr. Hvilket er ret billigt for en super lækker dunjakke.

Jeg vil ikke påstå, at alt hvad Uniqlo laver er pænt. De har det med at lave mærkelige hjemme-hygge-sæt i fleece, som sikkert er rigtig skønne at have på når ingen kigger, men som bestemt ikke ser særlig kønne ud. Så tab ikke modet ved første øjekast. Der er nogle rædsler, men bestemt også virkelig gode køb at gøre her.

Med jævne mellemrum laver de nogle sjove samarbejder, her i blandt fx. Ladurée, hvor de fik trykt Ladurée tegninger af makroner og franske bulldogs på pastelfarvede t-shirts. Ud over det er de også sponsor for bl.a. tennisstjernen Novak Djokovic.

De sælger tøj til mænd, kvinder og børn i alle aldre.

En bonusinfo: Der findes to Uniqlo i Paris. Den ved Operaen er ofte proppet til bristepunktet. Tag hellere over i Marais, hvor de har åbnet en butik i en nedlagt fabrik. Lokalerne er fantastiske, og her er altid mere roligt og færre mennesker.

Uniqlo, 17 Rue Scribe, 75009

Uniqlo Le Marais, 39 Rue des Francs Bourgeois, 75004

Metro: Chaussée d’Antin – La Fayette

Metro: Saint Paul

Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: