En perle i Marais

15 jan

Billede

Noget af det jeg nyder mest ved at være på ferie er at spise ude.  Og lige så skønt det er at komme tilbage til de steder hvor man fik den der skønne pastaret, eller en fantastisk coq au vin, lige så spændende er det at afprøve nye restauranter.  Det er faktisk noget jeg har praktiseret de sidste gange jeg har været i Paris, at jeg vil spise på restauranter jeg ikke har prøvet før. I en by som Paris er det på sin vis let, da det jo vrimler med caféer og restauranter. Men derfor kan der jo alligevel godt være langt mellem de der steder hvor man bare tænker waow.

Le Dôme du Marais er et af de steder hvor man siger waow. Og det er et af de steder som gør mit princip til skamme, da jeg bestemt vil tilbage her til, igen og igen. Lokalet er helt tilbage fra Louis XIII’s tid. Et utrolig smukt rum, som senere i anden halvdel af 1800-tallet fik tilføjet sin smukke kuppel, deraf navnet.  Kuplen bliver betragtet som et af de fineste eksempler i Paris på neoklassisk arkitektur. Her sidder man smukt enten under kuplen, eller i den tilstødende lille vinterhave, og nyder noget af det bedste mad jeg har fået i Paris. Le Dôme du Marais arbejder ud fra en vis idé om fra jord til bord, og prøver så vidt muligt at bruge lokale råvarer og fairtrade.

Det meste af kødet her er økologisk og kommer fra familieejede landbrug, og fiskene er fanget ved den franske kyst ved Atlanterhavet. Ved at handle lokale råvarer, eller i det mindste holde sig inden for Frankrigs grænser, går Le Dôme du Marais meget op i at nedsætte CO2 niveauet. Så her kan man oven i købet proppe sig med lækker mad og have god samvittighed bag efter. C’est magnifique!

Ud over det gør de sig umage for at have et anderledes og varierende vinkort, og prøver hele tiden af gøre nye opdagelser inden for vin, så oplevelsen bliver total. Det er et totalt fancy sted, som samtidig formår at hygge om gæsterne, og give en afslappet stemning med rigtig søde og imødekommende tjenere.

Det er ikke det billigste måltid i Paris man får her, men vil man gerne opleve noget særligt, og går op i mad, så burde man unde sig selv et besøg på denne perle af en restaurant. Stedet har også åbent for eftermiddagste samt brunch hver søndag. Det kan være en god idé at reservere bord.

Le Dôme du Marais, 53 Bis Rue des Francs Bourgeois, 75004

Metro: ‪Rambuteau Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: