Noget af Frankrigs bedste brød

14 jan

l-2

På en måde er en god croissant og et godt sprødt baguette enhver fransk bagers hofret. Croissanter er nærmest pr definition gode i Frankrig. De kan bare et eller andet, som danske bagere tilsyneladende ikke kan aflure, og det er spøjst nok 7 11 som laver de mest franske croissanter i Danmark.

Der er rigtig mange bagere og konditorier i Paris. Og selv om en god croissant og en god baguette er næsten standart, så er der selvfølgelig forskel på brød. Vil man prøve noget af det bedste skulle man smutte forbi bageriet Au Petit Versailles Du Marais. Det er ikke bare noget jeg siger, det er noget de Franske bagere siger. Faktisk fik Au Petit Versailles Du Marais tildelt en sølvmedalje af Meilleur Ouvrier de France i 2013 for bedste baguette.

Meilleur Ouvrier de France er en pris som blev grundlagt i 1924 af den franske stat for håndværkere over 23 år. Den uddeles ikke kun til ekstraordinært dygtige bagere, men også til fx frisører, stukkatører, snedkere, gartnere, slagtere og guldsmede og mange flere.

Vinder man prisen har man lov at beholde titlen resten af livet. Det er ikke kun inden for de forskellige brancher at prisen er en stor cadeau, men den menige franskmand ser det også som et kvalitetsstempel af de helt fine, og som steder man gerne vil besøge. De skilter med prisen ved at have en blå, hvid og rød stribe over døren. Så kan folk se, at de har vundet den fornemme pris. Hvilket man jo kan holde øje med rundt omkring i byen og i hele Frankrig.

Ud over at denne lille bager serverer nogle af Frankrigs bedste brød, laver de også udsøgt fine kager, gode sandwichs, og friskbrygget kaffe. Alt sammen kan nydes i en lille café i et lokale ved siden af bageriet.

Skulle man være typen som hverken kan lide brød, kager, kaffe eller anden føde, så skulle man alligevel slå et smut forbi. Det er nemlig en helt utrolig fin butik, med et smukt malet glasloft, lysekrone og høje glasbemalede paneler på facaden. Det er helt igennem et charmerende sted, som ligger lige på grænsen til Marais, i en sjov lille gade med fine butikker og hyggelige restauranter, og nogle af Paris’ ældste huse tilbage fra 1500-tallet.

Au Petit Versailles Du Marais, 1 rue Tiron 75004

Metro: Saint-Paul

l-3

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: