Julepynt i Paris

2 jan

Billede

Nu vi er ved jul kan vi lave en lille juleserie.

I min familie er der gået sport i, at købe sjovt, skørt og mærkeligt glasjulepynt rundt om i verden. Og hvis man kan finde et fint stykke julepynt i Tokyo, New York eller Rom, så bærer det næsten skønheden i sig selv, at det er medbragt fra det store udland.

Derfor har det også ligget mig meget på sinde at opstøve julepynt i Paris. Paris står for mange som et oplagt sted at tage til i maj, når kastanjerne blomstre, eller en sensommertur i september. Men som skrevet i det tidligere indlæg, så er Paris virkelig en juleby, som juler amok i november og december.

Jeg har fundet nogle forskellige butikker, men vil fremhæve de to bedste julepyntssteder. Le Bon Marché er et mindre men utrolig eksklusivt stormagasin på venstre bred. Her er et store område på 2. etage dedikeret til jul. Seks enorme juletræer står for hver deres tema, så man kan finde både traditionelle julemænd, rensdyr og kogler, men også et træ med havtema med fisk og både, cirkustema med klovne og balloner, eller et eksotisk jungle- og dyretema, med forskellige dyr ligefra orangutanger og giraffer til gorillaer og kænguruer. Nogle vil måske sige ujulet kitsch, jeg tænker: pragtfuldt!

En anden julepyntspusher jeg har fundet er en lille butik, som juler 100% igennem fra november af. Mangler man et skud jul, så er det her the place to be. La Maison du Roy er en skøn lille livstilsbutik, som sælger antikke møbler, vaser, puder og anden brugskunst, men som til jul bliver en stor julekalender med glitter, glimmer og glaspynt i alle afskygninger. Vinduerne blikker med lyskæder, store fade står overalt i butikken med figurer, og snore er spændt ud fra væg til væg, men kunstfærdigt udsmykkede fugle, dyr, ting og sager. Det er lidt som at gå i en skatkiste med al det som skinner og funkler i alle regnbuens farver, og her kan man også finde mere traditionelt julepynt, men også tilpas skørt til at sådan nogle som mig synes det er sjovt, med en tankegang om jo mærkeligere jo bedre jo sjovere. Denne lille perle af en butik ligger i en skøn gammel arkade fra 1845, som i det hele taget er et besøg værd. Den er en ud af tre arkader som ligger i forlængelse af hinanden, med gamle boghandlere og gallerier, skøre restauranter og spøjse specialforretninger.

Le Bon Marché: 24 Rue de Sèvres, 75007

Metro: Sèvres – Babylone

La Maison du Roy: 24 Passage Jouffroy, 75009

Metro: Grands Boulevards

Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: