Julevinduerne over dem alle

29 dec

Billede

Mange associerer ikke Paris med jul, men tænker istedet London som det oplagte december rejsemål. Men det er en stor fejl, for hvis der er en by der forstår at jule igennem, så er det Paris. Man kan faktisk godt tillade sig at sige, at de går amok.

De store stormagasiner forstår at pynte op på magisk vis. Printemps og Galeries Lafayette har deres berømte julevinduer, som tiltrække enorme horder af mennesker, som vil beskue de legendariske vinduesudsmykninger. I år havde Printemps slået pjalterne sammen med Prada, som stod for udsmykningen, og de dertil hørende spektakulære kjoler. Vinduerne er utrolige, og dekoratørerne her får lov at gå amok i lyd, lys, glimmer, farver og teknik, så hvert et vindue bliver sit eget lille teater med figurer og dyr der hoppe og danser, couture kjoler der blafre i vindmaskiner, og snevejr der daler i spektakulære landskaber. Alt sammen gjort med et humoristisk glimt i øjet.

Forskellige kendiser får æren af at afsløre vinduerne, og i år havde Galeries Lafayette fået den franske skuespillerinde Léa Seydoux til det, og Printemps Gwyneth Paltrow.

Begge stormagasiner har fra november juleafdelinger med julepynt, lys, kæder, dyr, træer og andet julehalløj.

Printemps og Galeries Lafayette: Boulevard Haussmann, 75009

Metro: Havre – Caumartin og Chaussée d’Antin – La Fayette

Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: