En tur i vokskabinettet

25 nov

Billede

Paris er fyldt med kunst og kultur, og Louvre og d’Orsay trækker i de fleste. Det er også dejlige steder, hvor man hurtig kan få hele og halve dage til at gå. Nu har jeg dog selv været i Paris så mange gange, at der skal være specialudstillinger for, at jeg gider tage dertil. Selvom gensynets glæde med de gamle klassikere nu også kan være dejligt engang i mellem.

Under et længere ophold i Paris opdagede jeg dette mærkelige sted; Musée Grévin. Det er et voksmuseum, der blev grundlagt i 1882 og er derved et af Europas ældste voksmuseer. Ude fra gaden ser det ikke ud af meget. En flot facade, men ellers forventer man ikke det store. Men dybt inde i denne bygning åbenbarer der sig et vokskabinet af en anden verden. En stor spejlsal i barok stil fører en ind i endnu en spejlsal, hvor et helt lille spektakulært show udfolder sig for øjnene af en. Spejlvæggene drejer, loftet snurrer, og sommerfugle, vilde dyr og smukke farver bevæger sig til lys og musik. Denne sal blev bygget til verdensudstillingen i Paris i 1900. Det er bestemt ikke hvad man forventer.

Herfra går man videre ind til et smukt gammel teater, hvor voksfigurerne begynder at stille op til fotografering. Og videre ind gennem snoede gange udspiller Frankrigs historie sig, godt blandet med diverse kendiser. Så man kan få taget billeder med Marie Antoinette, Elvis, Napoleon, Jean Paul Gaultier, Cecilia Bartoli, Michael Jackson, Lady Gaga, Jean Reno, Bruce Willis og mange mange flere, faktisk over 450. Også tegneserie figurer som Den Lille Prins, dyrerne fra Ice Age og Lara Croft er at finde her.

Det er et sjovt sted, og velegnet til børn. Nogle steder kan det måske virke lidt småuhyggeligt, men det er ikke værre end at små børn også kan være med.

Ud over alle figuerne er der også en detaljeret beskrivelse af hvordan figurerne laves, fra støbning til færdigt produkt med hår, øjne, rynker og tænder.

Musée Grévin: 10 Boulevard Montmartre 75009

Metro: Grands Boulevards

Billede

Advertisement

En kommentar til “En tur i vokskabinettet”

  1. Bageopskrifter 10. juli 2014 hos 4:51 pm #

    It’ѕ гemarkable for me to have a web pɑge, wɦich is usefսl for my experiencе.
    thanks admin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: