Øko på den chikke måde

14 aug

Går man meget op i øko, fairtrade og genbrug, og vil man gerne overføre disse principper til sin morgenmad, så kan jeg bestemt anbefale den franske kæde Le Pain Quotidien.

Her er brødet økologisk, kaffen fairtrade, og borde og stole lavet af genbrugsmaterialer. Selv i lamperne er der sparepærer, og gulvene bliver vasket med miljøvenligt vaskemiddel. Alt i alt kan man starten dagen med rigtig god samvittighed.

Måske virker det lidt for øke-hippie-red-verden-agtigt. Men heldigvis er croissanterne gode, og juicen friskpresset, så stedet er bestemt også for sådan nogle som mig, der ikke er hverken synderligt økologisk eller sparepæretænkende. Det hele er lige tilpas lækkert nok til at det ikke kammer over i fodformethed. Vi er trods alt i Paris!

Der er masser af andet end morgenmad at få her hele dagen. Vil man have brunch en søndag formiddag i Marais, så kom tidligt, for køen er lang ude på gaden.

Tjenerne er søde, uformelle, og imødekommende.

I rue de Archives sidder man under kastanjetræerne og nyder sin økokaffe, og føler sig helt igennem i et med moder jord og Paris. Det er skønt.

Le Pain Quotidien, 18-20, rue de Archives 75004

Metro: Hôtel de Ville

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: