Underspillet avantgardisme

12 aug

paris-le-city-guide-fashion-de-la-redaction-diaporama-photo-fsh-front

Prikker, striber og et lille hjerte med øjne. Jeg taler selvfølgelig om Comme des Garçons. Et japansk modehus, hvor ikoniske Rei Kawakubo fortæller hvor skabet skal stå inden for avantgarde mode sæson efter sæson. Med sine kollektioner, som vises under Paris’ modeuge, fremviser hun hvad hun selv kalder for “anti-fashion”. Og det er nok heller ikke det tøjet, som næsten ikke kan bæres andre steder end på end catwalk og i Vogue, der gør at omsætningen er i nærheden 200 mio $. Hvor fantastisk det end er at se på, er det nok nærmere de før omtalte prikker, striber og små hjerter som gør kontoen overordenligt fuld.

Play – Comme des Garçons er deres billige og mere tilgængelige linje. Og selvom nogen sikkert vil mene at 180 € er mange penge for en t-shirt, så køber man sig altså et ikonisk og (trods sit japanske hjemland) über pariserchict stykke tøj.

Om ikke for at købe dyre striber, så skal man alligevel gå forbi Comme des Garçons’ flagskibsbutik i Rue du Faubourg Saint-Honoré. Her fører de både dame og herre, og ikke kun den mere prisvenlige linje Play, men også deres meget mere eksperimenterende runway kollektioner. Forretningen med sin indretning og røde design er i sig selv også værd at se. Det er også i denne butik jeg har set nogle af de mest velklædte og sofistikerede personer i mit liv. De kunder der kommer her forstå mode, design og æstetik.  Det er en oplevelse i sig selv.

Butikken ligger inde i en gård, så man skal lige have øjnene åbne for ikke at gå forbi denne totalt diskrete og underspillede butik.

Desuden har Play linjen sin egen lille butik i Marais.

Comme des Garçons, 54 Rue du Faubourg Saint-Honoré, 75008

Metro: Concorde

FB-COMMEDESGARCONS-20091002-18696

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: