Sund frokost på den gode måde

12 aug

REZ%20DE%20JARDIN%203

Min forkærlighed for kager og bearnaise kan nogle gange gøre, at salater og grønne sager bliver lidt af en 2. prioritet. Men da jeg samtidig er vild med lækker decor, og ved at jeg ofte spiser ligeså meget med øjnene, så er jeg glad for at vide, at hvis jeg befinder mig i mit sunde hjørne, så kan jeg altid tage til Merci, og smutte ned i deres kantine i underetager, for derefter at strutte af sundhed og god samvittighed (og med god samvittighed mener jeg, at jeg bagefter uden kvaler kan spiser mere kage!)

Hos Merci kan man efter man har prøver cashmere fra Isabel Marant i stueetagen og set på designersofaer og notesblokke på første sal, tage trappen ned i kælderen og kigge på skruer, tekander og havegrej, og så ellers spise frokost i det ene hjørne af butikken. Her er der hver dag en utrolig lækker, sund og frisk salatbar. Man kan vælge en stor eller lille tallerken og så vælge tre forskellige salater ud af et udvalg på seks-otte forskellige. Dertil kan man, hvis man vil være ekstra sund, bestille en af deres power/super juicer.

Jeg har været der to gange, og begge gange har været en stor succes. Det hele er vegetarsalater, og selvom jeg er stor fan af kød, så mangler jeg det ikke her. Salaterne er tilpas varierede og jeg vil mene at der er noget for enhver smag.

En af de ting jeg også virkelig nyder ved at komme her er, at det faktisk er ægte parisere man sidder side om side med. Der er en meget lokal stemning, og det er lidt som om turister ikke slår sig ned her. Af en eller anden mærkelig grund tog det mig selv ret lang tid, at tage mig mod til at spise her, fordi det netop virkede så lokalt og “kantineagtigt”, som om det kun var for de indvigede. Det er jeg heldigvis kommet mig over.

Flere af tjenerne taler perfekt engelsk, og man kan uden problemer få dem til at forklare udvalget af salater. Og hvis man synes at salat kun er for kaniner, så kan man også få andre retter fra deres menu; bl.a. risotto, suppe, tærter mm. Og så har de også hjemmebagt kage, så mere helseagtigt er det altså heller ikke. Heldigvis…

Alt i alt får man her en super hyggelig, trendy, sund og lokal frokost, siddende på Arne Jacobsen stole, med den fineste udsigt til butikkens lille gårdhave.

La Cantine Merci, 111 Boulevard Beaumarchais, 75003
Metro: Saint-Sébastien-Froissart
IMG_4731
Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: