En privat samling

15 apr

Billede 6

I de mondæne gader i det 8. arrondissement omkring Bl. Haussmann ligger et af Paris’ fineste museer. En privat samlig ved navn Musée Jacquemart-André. Museet er baseret på Édouard André og Nélie Jacquemarts private samling af kunst, i deres private hjem. De blev gift i 1881, og samlede gennem hele deres liv kunst. Da de aldrig fik nogle børn, brugte de hele deres liv på at rejse rundt i Europa for at finde samtidskunst, og opkøbe værker af gamle kendinge.  Ud over glæden ved kunst, var det også eventyrlysten der drev dem, og rejserne gik både til Sankt Petersborg og Moskva, og i 1893 lagde de endda planer om at rejse til Nordpolen. En stor del af samlingen udspringer fra deres rejser til Italien, og i særlig grad Firenze, som de besøgte utallige gange. Det ses i dag meget tydligt da museet har over 82 værker fra italienske kunstnere.

Ud over deres egen samling donerede parret også kunst til bl.a. Louvre.

Samlingen inderholder værker af bl.a. Rembrandt, van Dyck, David, Botticelli, Fragonard, Canaletto og mange flere. Ud over billedkunst er huset også fuld af antikke møbler og skulpturer, og hele huset er i sig selv et skatkammer at gå rundt i.

Ud over det overdådige overflødighedshorn af guld, brokade, palmehave og verdenskunst, så har stedet også en udsøgt café med kager der ville få selv Marie Antoinette til at rødme.

Musée Jacquemart-André, 158 Boulevard Haussmann, 75008

Metro: Miromsnil

Billede 9

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: