En bid af Frankrig

23 jan

img_3672

Det er muligt, at en crêpe ikke er jordens kønneste spise, ej heller den chiceste. Men jeg skal da være den første til at indrømme, at jeg synes en crêpe er noget af det bedste. Det er efter min mening et must på en parisertur, for ikke at sige Frankrigstur, da det næsten ikke bliver mere fransk end crêpe.

Der findes rigtig mange crêperier rundt om i Paris. Både som restauranter, men også som små boder og stande på gader og stræder. Jeg synes det kan være utrolig hyggeligt, at få en crêpe på et gadehjørne, hvis man lige er ved at gå sukkerkold, men at sætte sig på et crêperie og gøre et måltid ud af det, er altså for mig en rigtig dejlig ting.

Der findes groft sagt to forskellige slags crêpe. Crêpes sucrées og galettes. Crêpes sucrées er søde pandekager, altså dessertpandekager, dem med sukker, smør, nutella og den slags. (Her vil jeg lige tilføje, at vil man gøre som franskmændene selv, så vælger man smør, sukker og citron.) Galettes er madpandekager. De er normalvis lavet på boghvedemel, som giver dem en lidt grovere konsistens og større mæthed.

Da crêpen stammer fra Bretagne serveres den derfor ofte med æblecider, som er en traditionel drik fra regionen.

Man kan som sagt på crêpe rigtig mange steder i byen, men er man ved frokosttid tæt ved Les Halles og Rue Montorgueil, så kunne man med fordel gå hen i Rue Mauconseil. Det er en lille sidegade til Rue Montorgueil. Her ligger Crêperie Paris Montorgueil. Et lille bitte bretonsk sted med omkring fem seks borde. Det er slet ikke noget fancy, og ikke et sted man behøver køre gennem det halve Paris for at besøge, men et godt sted hvis man er i nabolaget. 

Og skulle man være i Paris den 2. februar, så bør man spise crêpe. Det er nemlig national crêpedag! Man kan også vælge at lave dem selv, da det siges, at hvis man kan lave en crêpe på en pande i højre hånd, og vende den i luften mens man i venstre hånd har en guldmønt, vil man det kommende år blive rig. Det er da værd at prøve.

Crêperie Paris Montorgueil: 37 Rue Mauconceil, 75001

Metro: Les Halles

Billig
Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: