En oplevelse i verdensklasse

21 dec

restaurant-dessance-paris01

Paris formår hele tiden at overraske, om det så er med nye kjolelængder, skøre kager, utrolige bygninger eller uovertruffen mad. Og det var netop i den kulinariske kategori jeg senest fik fejet benene væk under mig. For sjældent har jeg da fået så et utroligt måltid som hos Dessance i Marais. Her blev min mor og jeg nemlig udsat for en menu udelukkende bestående af desserter.

Jeg gik en dag ned ad Rue des Archives og fik ud af øjenkrogen øje på noget der lignede en tilfældig lækker restaurant, som der jo er så mange af i Paris. Men da jeg lige skimtede menukortet i vinduet kunne jeg til min store overraskelse forstå, at dette sted slog sig op på at være Paris’ første restaurant baseret på det søde køkken. Og hvis man har læst lidt her på min blog, så vil man kunne forstå at jeg jo elsker steder som holder sig til koncepter, og det må Dessance siges at gøre.

Vi bestilte deres 5 retters søde menu. Der stod ikke hvad der indgik, bare at det var søde rette. Så hver ret var en overraskelse af dimensioner. Men smage, farver og udtryk som fik os til at gøre store øjne. Og det skal lige siges, at jeg ikke lige er kommet ind med det gastonomiske firetog. Jeg har prøvet flere af de restauranter som har sat København på det gastonomiske verdenskort. Har man besøgt Kadeau på Christianshavn vil Dessance nok kunne være den franske slægtning.

Jeg må sige, at dette er en oplevelse jeg sent vil glemme, og jeg vil anbefale alle at tage hertil. Om ikke andet, så bare for oplevelsen af at få mandarinsorbet, med mandarinstykker, selleripuré, æggeblomme, løvstikke og varm græskarsuppe hen over. Det lyder mærkeligt, men det var himmelsk godt.

Dessance, 74 Rue des Archives, 75003

Metro: Arts et Métiers

Billede 1

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: