Udstyr til dit køkken

5 nov

3

De fleste har læst om køkkenbutikken E. Dehillerin i en af de utallige guidebøger, der er skrevet om Paris. Men hvis du ligesom mig godt kan blive lidt træt af de mange turister butikken ofte er proppet med, og den kinesisk udseende ekspedient som elsker at sige ‘go’daw, go’daw’ når han høre man er dansk, så fat mod. Kun et par gader væk ligger nemlig op til flere tilsvarende lækre køkkenudstyrsparadiser, bare minus turisterne og de danske gloser.

Smut over i Rue Montmatre! Start i nr. 8 hos Déco Relief. Denne butik har specialiseret sig i dessertudstyr. Altså alt hvad man kan forestille sig af forme og udstyr til at lave kunstfærdige kager. Her er et kæmpe udvalg af chokolade og- kageforme, samt fondant udstikkere i enhver afskygning. Mangler man et lille brudepar til toppen af en bryllupskage, så kan det også fåes her. Desuden har de glittersukker, glittestøv, og alt andet glimtende som kan spises, samt et stort udvalg af frugtfarver. I det hele taget har denne relativt lille butik et imponerende stort udvalg af alt til alverdens slikmunde.

Tag derefter over til Mora i nr. 11. Her har butikken ligget siden 1814, og er en sand institution inden for det franske køkken og alt det udstyr der udspringer deraf. Her kan fåes apparater til en hver tænkelig ret. Mandolinjern, forme, knive, potter, pander, gryder, glas, termometre, fancy og sjov engangsservice og meget meget mere. Der er utrolig mange servicemindede ansatte her, som er mere end villige til at hjælpe og guide en til det bedste køb.

Er udstyrslysten ikke stillet endnu kan man til sidst gå ned på hjørnet til La Bovida i nr. 36. Her er igen lækkert udstyr der vil gør gøre selv Brdr. Price bløde i knæene. Her er også nyere mærker som Kitchenaid, samt et stort udvalg af service, kobbertøj, og kogebøger (dog på fransk).

Er man til kogebøger, så kan man fortsætte op ad gaden til nr 92. Her finder man kogebogsbutikken La Librairie Gourmande. En butik udelukkende med kogebøger, der indeholder alt om gastronomi, madhistorie, økologi, samt alle de opskrifter fra alle de forskellige køkkener man kan komme i tanke om.

Desuden har Rue Montmatre en del delikatessebutikker, hvor man kan købe sig fattig i lækker olie, vin, oste, fois gras og andre franske lækkerier.

Rue Montmatre, 75001

Metro: Les Halles

46244430_p

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: