Et historisk måltid

23 mar

Billede

Restaurant Bofinger er et sjovt sted. Grundlagt tilbage i 1864 af alsaciske Frédéric Bofinger er det et af Paris’ ældste brasserier. Den ligger bare et stenkast fra Bastillepladsen, i et område som i 1600-tallet var beboet af alsaciske snedkere og håndværkere. Derfor er det også i dag et brasserie med mange alsaciske klassikere på menuen. Det var et folkeligt sted, med mad til og for folket, og blev også den første restaurant i Paris til at servere fadøl.

I 1919 gennemgik Bofinger en større renovering, og fik bl.a. installeret deres i dag meget berømte belle epoque kuppel. Under krigen synede Bofinger hen, men fik en renæssance i 1970’erne hvor folk som George Pompidou og François Mitterrand blev stamkunder. Og i 1981 reserverede Mitterand hele 1. sal til at fejre sin valgsejr som Frankrigs præsident.

Restauranten har også været et yndet sted for den franske modeelite med gæster som Christian Lacroix, Azzedine Alaia og Jean Paul Gaultier, og da Bastille Operaen åbnede blev den også et fast sted for Operaens sangere og andre kunstnere, og et stamsted for bl.a. filminstruktøren Woody Allen.

Med al den historie er Bofingers interiør og facade i dag fredet.

Her kan man få alt hvad hjerte begærer af franske retter, lige fra en fantastisk steak frites med bearnaise, til hummer, østers og selvfølgelig deres alsaciske stolthed sauerkraut i alle afskygninger.

Bofinger, 7 Rue de la Bastille, 75004

Metro: Bastille

Billede

Advertisement

En kommentar til “Et historisk måltid”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bearnaisen fra mine drømme | Mit Paris - 31. marts 2016

    […] Bofinger: Et madpalads kun et stenkast fra Place de la Bastille. Her foregår serveringerne på kæmpe sølvfade, og bearnaisen flyder i en lind strøm. Læs en mere detaljeret beskrivelse af Bofinger her. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: