Charmerende overnatning

29 okt

Boken_bild161

Jeg må hellere også komme med noget hotelinfo. Det er jo som bekendt rarest at have et godt sted at sove, og når man nu er i Paris, og der er tusindvis af hoteller at vælge imellem, så kan det være lidt af en jungle.

Hotel Esmeralda er en gammel kending. Dem som har læst Linnea i malerens have vil nikke genkendende til dette lille charmerende hotel i Latinerkvarteret. Det er småt, vind og skævt, men lige præcis så charmerende som man kan forvente af et gammelt hotel i Paris. Beliggenheden er upåklagelig, med udsigt til Notre Dame kan man ikke klage. Det skulle da lige være hvis man ikke bryde sig om det melodiske klokkespil som vækkeur.

Man skal ikke forvente hverken luksus eller roomservice. Trapperne er små og skæve, til værelserne bruges store gamle nøgler, og ejeren er en halvblind gammel kone. Men dette sted er fuld at sjæl, at det bare er et sted der skal opleves. Det ligger på kanten af de turistede Latinerkvarter, men ud til en lille stille park, hvori Paris’ ældste kirke ligger, samt Paris’ ældste træ som er fyldt med cement for at holde det oppe.

Rundt om hjørnet ligger den hyggelige og kendte boghandel Shakespeare, som altid har åbent til ud på de sene nattetimer, og der er i det hele taget en herligt hyggelig stemning i dette lille åndehul i centrum af Paris.

Så skal man på en romantisk weekend, og går man mere op i sjæl, charme og Pariserstemning når det er bedst, end luksus, glitter og glamour, så slå et smut forbi Esmeralda.

De har en hjemmeside, men man kan kun bestille ved at ringe eller pr. e-mail. De taler dog engelsk, omend gebrokkent. Så man skal ikke tøve med at ringe. Og gerne i god tid, da dette er et verdenskendt lille hotel.

Det ligger lige ved RER linjen, så der er let adgang fra begge lufthavne, og kun fem minutters gang fra metroen til hotellet.

Hotel Esmeralda, 4 Rue Saint-Julien le Pauvre, 75005

Metro: Saint-Michel – Notre Dame

Boken_bild262

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: