Fotokunst i udkanten af Marais

6 aug

Billede

Paris er fuld af verdenskunst, og Mona Lise, Frokost i det grønne, og Napolens kroning har de fleste nok set hvis de har været i Paris mere end én gang. Jeg kan godt lide at se de gamle klassikere, da det bare er noget helt specielt at se dem i virkeligheden. Men nogle gange skal der også bare ske noget nyt, og personligt er jeg ret vild med fotokunst. Det er jo noget helt andet end Louvre og Musée d’Orsay, så man skal søge lidt ud i de små gader for at finde det.

Jeg stødte på dette lille galleri i Marais for nogle år siden. Et utrolig fint sted, som ved første øjekast måske synes småt og kedeligt, men som åbenbarer sig inde bag facaden. Polka Galerie er dedikeret udelukkende til fotokunst dateret efter 2. Verdenskrig. Deres udstillinger er med fotokunstnere fra hele verden med enten dokumentaristiske eller kunstneriske motiver for øje. Galleriet ligger i Rue Saint-Gilles med et lille lokale med plads til omkring ti værker, og et bogudsalg i hjørnet med alle mulige slags foto coffeetable books. Går man så videre ud gennem døren ind mod gården, og fortsætter 50 meter gennem den meget finde lyse gård, så fortsætter Polka Galerie’s lokaler længere inde. Det er heller ikke stort her inde, men med to etager formår de altid at lave nogle meget udsøgt delikate udstillinger med utrolig smukke billeder. Herinde er der et stort kontor, hvor smarte pariserinder sider bag store Mac computere og arbejder, og betjener dig hvis du vil købe et smukt katalog, eller en fin lille plakat.

Der er naturligvis skiftende udstillinger, så det er en god idé at holde sig opdateret på deres hjemmeside: www.polkagalerie.com

Men jeg vil sige, at det også bare kan være sjovt at tage der hen, og så opleve noget man slet ikke kender. Der er altid noget fint at se. Sidst jeg var der, var der i lokalet ud mod gaden en utrolig fin udstilling med backstage fotos fra den parisiske modeuge. Og inde i det andet lokale i gården, en udstilling om forladte byer og bygninger i Japan. Begge udstillinger utrolig smukke, og meget forskellige.

Polka Galerie, 12, rue Saint-Gilles 75003

Metro: Chemin Vert

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: