Et åndehul af de bedre

30 apr

Billede

Jeg kan desværre ikke prale af at have fundet en ukendt oase i Paris. Og slet ikke når denne oase ligger i centrum af centrum i Paris. Men alligevel er det som om at turisterne ikke har fundet vej ind til overskønne Jardin du Palais Royal. Især de sidste par år har det været et pusterum af de mere rolige, da der har været masser af arbejde igang på arkaden ind til den lille park, så man narres til at tro, at det er lukket område. Men nej, går man gennem stiladset og ind på den anden side, så kan man nyde blomsternde roser, rislende vand fra springvandet, og hyggeligt parisiske mænd som spiller petanque og små børn der flyver med drager.

Det er bestemt ikke et ukendt sted, og slet ikke for den garvede shopper. Marc Jacobs, Stella McCartney og Rick Owens er bare nogle af de prominente navne, som har valgt at have deres eksklusive butikker her. Men også mærkelige og underfundige butikker ligger her, og har tilsyneladende ligget her altid. Fx et antikbutik med vinduet fyldt af udskårne piber og fornemme medaljer. Eller lejetøjsbutikken med spilledåser i alle afskygninger. Eller fine Didier Ludot som sælger vintage Hermes, Chanel, og Balmain fra dengang danske Erik Mortensen sad i chefstolen.

Jardin du Palais Royal er også ofte location for Vogue photo shoots, eller filmoptagelser, så hvis du er heldig kan det være du støder ind i langbenede modeller eller kendte Hollywood stjerner.

I det nordvestlige hjørne ligger restaurant Le grand Véfour. Det var den første gourmet restaurant af sin slags i Paris og åbnede helt tilbage i 1784. Med sit originale interiør, og Michelin stjerne på stribe er det nok ikke lige stedet hvor man spontant smutter forbi, og med navne på gæstelisten som Victor Hugo og Simone de Beauvoir betaler man bestemt også ekstra for historiens vingesus.

Jardin du Palais Royal, 75001

Metro: Palais Royal – Musée du Louvre

Billede

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: