Pomfritter kl 2 om natten på dværgens bar

3 mar

 

Det var min gode veninde, der boede nogle måneder i Paris, som gjorde mig opmærksom på dette sted. Mellem os hed den bare dværgens bar, da hendes tjener altid var den samme meget lille mand ved navn Raphael, fik den hurtig tilnavnet. Der gik længe før det overhovedet gik op for hvad stedet egentlig hed: La Panfoulia.

Baren ligger i smørhullernes smørhul, midt i Marais. Og sidder man her en torsdag nat, skal man ikke blive overrasket hvis et orkester pludselig begynder at spille midt ude på gaden, eller en flok bøsser begynder at holde fest på hjørnet. Det skulle ihvertfald ikke være første gang det var sket, skulle jeg hilse at sige.

Raphael er der desværre ikke mere, men vi kommer stadig tilbage til denne bar. Ikke fordi den er særlig fancy, men fordi den simpelthen er så hyggelig, og man sidder og nyder sin cocktail blandt pariserne selv. En lun sommernat er alle døre stadig åbne, og folk sidder og spiser pomfritter til deres drinks mens de skubber sig sammen for at være syv mennesker omkring et bord for to.

Stemningen er i top og man kan sagtens få dem til at spille det musik der nu passer til ens selskab.

La Panfoulia. 7 rue Sainte Croix de la Bretonnerie  75004 Paris

Metro: Hotel de Ville

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: