Så parisisk som det kan blive

3 mar

Billede

Ladurée er ingen forretningshemmelighed. Konditoriet fra 1862 er efterhånden en ligeså stor turistattraktion som Notre Dame og Mona Lisa. Den originale Ladurée ligger i Rue Royale hvor man kan sidde blandt stamkunder og spise en makron i en shoppepause. Den største ligger på Champs-Élysée, men den hyggeligste, har jeg kunne konstatere ligger på Rive Gauche i Rue Bonaparte. I stueetagen kan man sidde og drikke citron pressé og nyde sin hindbærmakron i orientalske omgivelse, med bemalede vægge, så man skulle tro man var med i H.C. Andersens Nattergalen.

På første sal er det mere intimt, med blåt silketapet og små sofagrupper, hvor man knapt nok kan se ud af vinduerne for de store blomster i altankasserne. Med helt royal stemning er det Paris i en nøddeskal.

Sidst jeg var her sad Dita von Teese og færdiggjorde sin kage, inden hun styrtede ud i sin limousine med tonede ruder. Så selv de tyndste og mest indsnørrede kendiser, kan heller ikke modstå disse skønne kager.

Makroner frister, men tag hellere en af deres overdådige kager, og gå så bag efter ned i butikken, og køb seks makroner med til at spise på vejen. Derudover er der en butik lige ved siden af fuld af Ladurée merchandise. Alt fra parfumer og duftlys, til paptallerkner og tilhørende servietter, til nøgleringe og små notesbøger.

Ladurée, 21 rue Bonaparte, 75006 Paris

Metro: Saint-Germain-des-Prés

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: