Nye tider i det nordlige Paris

14 apr

image

Metroen haster forbi, og her er et sandt leben af folk rundt om stationen Barbès – Rochechouart, som blev indviet i 1903. Sirener fra politibilerne lyder oftere her, end så mange andre steder i Paris. Dette er i det 18. arrondissement – en mere rå og upoleret del af lysenes by.

Jeg har længe her ville besøge Brasserie Barbès. Så da muligheden bød sig strøg en veninde og jeg til det nordlige Paris med metro linje 2 for at prøve dette sted, som for mange parisere er indbegrebet af chicness og fuld af firstmovers.

I et nedlagt discount varehus, side om side med Paris’ ukronede discountkæde Tati ligger dette moderne spisehus, som i fire etager virkelig giver noget coolness til dette ellers ret rå og slidte kvarter. Der er dog også kritiske røster, som ikke er begejstrede for den strøm af hipstere og fashionistaere som valfarter til dette sted, og som muligvis gør et kvarter mere eftertragtet, og derved får huspriserne til at stige, som det er sket med bl.a. det 11. arrondissement.

Anyway, jeg kommer bare for den lækre mad og den gode stemning. Og det er her. Lækre klassiske retter, og en udsøgt god stemning med søde tjenere, god atmosfære og en hyggelig summen fra de franske samtaler som føres ved sideborderne. Det er på utrolig kort tid blevet et af byens hotteste spots og man kan da også sagtens være heldig at støde ind i Caroline de Maigret, Azzedine Alaïa eller Jean Paul Gaultier med deres slæng af chikke parisere.

I stuen og på første sal kan man spise, for derefter at svinge sig op på tredje sal, hvor der ofte er livemusik. På toppen af det hele er en skøn tagterrasse som om sommeren nok vil gøre de fleste misundelige.

I weekenden skal man bestille bord; med mindre man selvfølgelig godt kan lide at vente en halv til en hel time. Men vi kom en almindelig onsdag aften ved ottetiden, og der var det intet problem at få plads. Jeg fik øje på, at de har fine flettede børnestole. Så man kan sagtens hive ungerne med her op. Frokost er nok bedst, da området måske kan virke lidt overvældende for små børn efter mørkets frembrud.

Brasserie Barbès: 2 Boulevard Barbès, 75018

Metro: Barbès – Rochechouart

XVM61e9f986-f003-11e4-a41f-9133abd3909d

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: